Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywny z mięsem do makaronu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
cebula biała 2 sztuki
marchew 4 sztuki
seler 0,5 sztuki
pietruszka 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sok pomidorowy 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sól
pieprz
tymianek
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywny z mięsem do makaronu

1. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż pokrojone w plastry ząbki czosnku i cebulę ( piórka ).
2. Dodaj startą marchewkę, selera i pietruszkę.
3. Po 2 minutach smażenia zalej warzywa wodą, wrzuć listki laurowe i sól.
4. Gdy warzywa zmiękną dolej litr soku pomidorowego.
5. Gotuj, aż warzywa będą już zupełnie miękkie.
6. Na końcu gotowania wyjmij listki laurowe i całość zmiksuj blenderem.
7. Na patelni podsmaż mięso i , gdy będzie już gotowe zalej je już przyprawionym solą, pieprzem i ziołami sosem.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.09.2012 10:08
nooo też lubię takie sosiki z makaronem :)
smile 05.09.2012 19:50
świetny!
czekoladka_m 13.05.2012 19:22
Robię podobny, Twój wygląda bardzo smakowicie:):)
Marko 13.05.2012 15:35
apetyczny
Marko 13.05.2012 15:35
apetyczny
halina55 13.05.2012 15:21
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak