Sposób przygotowania

1. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż pokrojone w plastry ząbki czosnku i cebulę ( piórka ).
2. Dodaj startą marchewkę, selera i pietruszkę.
3. Po 2 minutach smażenia zalej warzywa wodą, wrzuć listki laurowe i sól.
4. Gdy warzywa zmiękną dolej litr soku pomidorowego.
5. Gotuj, aż warzywa będą już zupełnie miękkie.
6. Na końcu gotowania wyjmij listki laurowe i całość zmiksuj blenderem.
7. Na patelni podsmaż mięso i , gdy będzie już gotowe zalej je już przyprawionym solą, pieprzem i ziołami sosem.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Robię podobny, Twój wygląda bardzo smakowicie:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    nooo też lubię takie sosiki z makaronem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !