Sposób przygotowania

Mieso rozbic tłuczkiem (najlepiej przez folię). Każdy filet przekroić w poprzek na pół, tak ze w sumie mamy 4 kotlety. Banana obrać ze skórki, przekroić w poprzek na pół a następnie każdy kawałek wzdłuż na pół (w sumie na 4 części). Każdy kawałek posypać obficie lub obtoczyć w curry. Każdy kotlet posmarować z jednej strony ketchupem. Na każdym położyć po jednym kawałku banana. Zwinąć i spiać wykałaczkami. Przyprawić solą i pieprzem. Jajko roztrzepać. Wiórki wymieszać z tartą bułką. Każdy kotlet obtoczyć w jajku a nastepnie w bułce z wiórkami. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z puree ziemniaczanym, ziemniakami lub ryzem ugotowanym na sypko. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    luna19

    swietnie sie zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Połączenia bananów z mięsem jeszcze nie próbowałam, a wygląda apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    moje smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Szczypta egzotyki - bardzo chętnie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że nie jadłam takiego połączenia ale wygląda bardzo zachęcająco.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !