Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z cebulą i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
ziemniaki 6
cebula 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 2
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
pomidor plastry do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki ścieramy na najmniejszych oczkach w tarce tak, by powstała miękka masa. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do mięs dodajemy jaja, sól, pieprz, pokrojoną cebulę, starte ziemniaki i mąkę. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy kulki, spłaszczamy, obtaczamy w bułce i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju, z obu stron. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.02.2013 15:12
wygląda smacznie
Andysz 22.01.2013 13:56
pycha;]
wiola333 14.10.2012 10:02
pycha
Jodaj 09.10.2012 07:43
pysznie i ślicznie :)
justys759 14.05.2012 17:37
wygląda apetycznie;)
Kikiriki 13.05.2012 21:42
fajne
Rafał10 13.05.2012 19:41
aaale za mną taki mielony chodzi mniam !
halina55 13.05.2012 15:21
fajne
Justyna87 13.05.2012 14:44
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak