Sposób przygotowania

Udka z kurczaka gotujemy. Paprykę czerwoną kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy krótko na patelni. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. 3 marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i również podsmażamy. Paprykę, marchewkę i cebulę przekładamy do garnka. Kapustę pekińską kroimy i również przekładamy do garnka. Doprawiamy majerankiem, 2 listkami laurowymi, solą i pieprzem. Całość zalewamy odrobiną rosołu (cala potrawa nie może być za rzadka) i trochę dusimy. Dodajemy ugotowane udka z kurczaka i jeszcze chwilę dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy posiekany koperek. Gotową potrawę możemy podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    brzmi apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy pomysł, tak przyrządzonych jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo coś nowego;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis - coś nowego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    świetny i apetyczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ekstra danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetyczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !