Sposób przygotowania

Ryż gotujemy z odrobiną soli. Udka z indyka gotujemy na miękko a po ugotowaniu oddzielamy mięso od kości. Warzywa myjemy i płuczemy. Pomidory kroimy w większe kawałki, rzodkiewki w pół talarki, a szczypiorek drobno siekamy. Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy trochę soli i pieprzu. Następnie dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na złoty kolor na oleju. Ryż po ugotowaniu doprawiamy oregano i papryką ostrą. Wykładamy na talerz. Na Indycze mięso kładziemy podsmażoną cebulkę a resztę na ryż, obok kładziemy również warzywa z jogurtem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    :) dekoracyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    bardzo bardzo fajne:):):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hihi ale śmieszny :) dzieci uwielbiają zjadać takie potworki !
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    piękny;)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    naprawdę potworek, świetny pomysł:)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    bardzo fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ale ładny ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    gratuluję pomysłu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !