Sposób przygotowania

Jagody oczyszczamy, myjemy, przekładamy do rondla i zagotowujemy z 1/4 szklanki cukru. Po zagotowaniu jagody przecieramy przez sitko. Następnie sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. W tym celu 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, dodajemy do sosu. Sos studzimy, dodajemy 3 łyżki likieru jagodowego, mieszamy. Gotowy sos podajemy np. do naleśników, gofrów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    robię tak, pychotka!
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    póki jagody są, trzeba wypróbować ten smakołyk :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wyśmienity sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    smaczne i zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    do leniwych lubie taki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    nigdy nie jadłam takiego sosiku
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetny!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taki sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !