Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielono mi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 500 g
szpinak 500 g
feta 1
ząbek czosnku 1
wino wytrawne 1 szklanka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zielono mi

Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikami papierowymi i kroimy na ok. 1,5 cm kotlety. Następnie każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawą do drobiu z obu stron. Na patalni rozpuszczamy łyżkę masła, wysypujemy mrożony szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakłądamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Po ok. 30 minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperature na 180 stopni, pieczemy jeszcze ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.05.2012 10:58
ciekawe
SYLKA 15.05.2012 09:33
ciekawe?
1j1o1l1a1 13.05.2012 14:58
połączenie na mój smak :)
aginaa 13.05.2012 14:33
polecam
agunesu 13.05.2012 14:20
zielona pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak