Sposób przygotowania

Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikami papierowymi i kroimy na ok. 1,5 cm kotlety. Następnie każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawą do drobiu z obu stron. Na patalni rozpuszczamy łyżkę masła, wysypujemy mrożony szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakłądamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Po ok. 30 minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperature na 180 stopni, pieczemy jeszcze ok. 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    zielona pychotka:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    połączenie na mój smak :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    ciekawe?
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !