Sposób przygotowania

Gruszkę obieramy, kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do rondelka. Do gruszki wsypujemy 3 łyżki brązowego cukru. Dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę śmietany kremówki. Całość gotujemy do czasu, aż gruszka całkiem zmięknie. Wszystko miksujemy na gładką konsystencję w postaci musu. Po zmiksowaniu sos doprawiamy szczyptą cynamonu. Mieszamy. Gotowy sos podajemy np. do ciasteczek, ciast, gofrów, naleśników.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    :) smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ekstra :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy, jeszcze takiego nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    przepis bardzo na czasie, przydatny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !