Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
cebula czerwona 2 szt
pieczarki 6 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza konserwowa
pomidory suszone Smak 1/2 słoika
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ziarenka smaku
mąka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

mięso posypać przyprawą do gulaszu. odstawić na godzinę. podsmażyć na patelni. w garnku poddusić obrane pokrojone w grubą kostkę pieczarki i cebulę pokrojoną w krążki z solą, pieprzem i odrobiną ziarenek smaku. dodać mięso, przyprawić liśćmi i zielem. gdy mięso będzie miękkie dodać paprykę pokrojoną w paski i kukurydzę odsączoną. poddusić ok 10-15 min, dodać pokrojone w paski pomidory. zaprawić wodą z odrobiną mąki - aby sos zgęstniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 03.06.2012 21:09
pycha
joanna__s 14.05.2012 15:21
Bardzo bogata wersja i wygląda smakowicie.
agunesu 13.05.2012 14:22
super gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak