Sposób przygotowania

Duży pęczek pietruszki myjemy i miksujemy w blenderze. Dodajemy obrany 1 ząbek czosnku, garść orzechów (mogą to być np. orzechy piniowe, nerkowce lub uprażone na patelni pestki słonecznika), 4 łyżki oliwy z oliwek oraz mały kawałek parmezanu. Całość miksujemy na dość gładką masę. Wszystko doprawiamy do smaku niewielką ilością soli (należy uważać z solą, gdyż parmezan jest dość słony) i pieprzu. Gotowe pesto pietruszkowe podajemy z pieczywem lub jako sos do makaronu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny sos do makaronu !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    mniami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jak dla mnie bomba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    chętnie wypróbuję zamiast bazylii
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha.......

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !