Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne smaki na talerzu.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka surowa 1 pierś
rzodkiewka 0,5 pęczka
ser mozzarella 100 gram
szpinak świeży lub mrożony 100 gram
ryż paraboliczny 1 torebka
bulion drobiowy 400 ml
jajko 1 sztuka
mąka
sezam
sól, pieprz
ząbek czosnku
masł 1 łyżka
brokuły 200 gram
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne smaki na talerzu.

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka oczyszczamy i filetujemy. Marynujemy (delikatnie oprószając w ulubionej przyprawie do kurczaka). Szpinak dusimy na maśle z odrobiną czosnku- doprawiamy pieprzem i solą. Na piersi wykładamy masę ze szpinaku.
Krok 1 - Wiosenne smaki na talerzu. foto
2
Na rozłożoną warstwę szpinaku kładziemy kawałki sera mozzarella. Zwijamy w rulon (formując jak kotlet de volaille) panierujemy w mące, jajku i sezamie.Smażymy na złoty kolor.
Krok 2 - Wiosenne smaki na talerzu. foto
3
Ryż paraboliczny podlewamy bulionem 0k.400 ml (proponuję zarezerwować ok. o,5 litra - i w razie konieczności dolewać) i łyżką oliwy i dusimy do uzyskania pożądanej miękkości.
Krok 3 - Wiosenne smaki na talerzu. foto
4
Porcję brokułów gotujemy na parze lub na w wodzie. Rzodkiewki i ewentualnie inne warzywa oczyszczamy porcjujemy. Wykładamy wszystko na talerz dekorujemy i podajemy:)
Krok 4 - Wiosenne smaki na talerzu. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.09.2012 11:05
pysznie wyglądają
mela25 03.08.2012 07:55
smakowite
Ewelina47 06.07.2012 21:47
piękne
sunnymood 07.06.2012 21:16
fajne
motyl 13.05.2012 15:16
pyszne
fijolek91 13.05.2012 13:55
super
fijolek91 13.05.2012 13:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak