Sposób przygotowania

Różne kolorowe gatunki sałat rwiemy na kawałki. Mały kawałek boczku smażymy na patelni i kroimy w cienkie paseczki. Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę i kroimy w plasterki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Wszystko razem mieszamy. Z 4 łyżek oleju słonecznikowego lub oliwy, wyciśniętego soku z połowy cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 2 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku robimy sos winegret. Gotową sałatkę polewamy sosem. Sałatkę podajemy z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    rewelacja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    sałaty nigdy za dużo:) super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne składniki brzmi pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dużo witamin... :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pyszna, zdrowa, kolorowa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczna i zdrowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobra i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo bogata sałatka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    wydaje sie byc smaczną, aczkowiek ja takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    smaczna salatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny zestaw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !