Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna z kiszonej kapusty sałatka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
koperek
marchew 1 szt
olej roślinny
sól
pieprz
cukier
kapusta biała 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna z kiszonej kapusty sałatka

Kiszoną kapustę odciskamy z wody i kroimy na mniejsze nitki, jabłko szatkujemy na grubych oczkach , marchew na małych , pora lub cebulę na bardzo małe piórka , robimy sos do sałatki; olej , przyprawy , koperek , cukier do smaku i mieszamy z salatką , musi ona na chwilkę sie przegrysć więc robimy ją wcześniej :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 06.02.2013 17:58
super do rybki
Anna133 15.05.2012 12:16
tak ja wyzej pisze , i musi odstać by cukier sie rozpuścił i nadał smak , tak to by nam chrupał pod zębami :)
Iza10 15.05.2012 12:11
A ja takiej nie robiłam i chętnie spróbuję , rozumiem że cukier to tak do smaku tylko jak reszta przypraw ?
Anna133 14.05.2012 08:03
Dokładnie ja tez głównie do ryby na wigilię tak mi pasuje, u nas ją uwielbiają , a jaka zdrowa !
Beata49 13.05.2012 17:46
Robię identyczną , zwłaszcza do ryby czy sosu :) typowo polska i pyszna .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak