Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w plasterki i wsypać na patelnię, dodać 50g masła oraz cukier do smaku i smażyć, aż rabarbar zmięknie.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski.
Dodać pozostałe masło i mieszać, aż się rozpuści i połączy w ryżem.
Ryż osłodzić do smaku cukrem waniliowym.
Dodać cynamon, szczyptę soli oraz odrobinę śmietanki.
Do przyprawionego ryżu dodać usmażony rabarbar.
Wymieszać dokładnie.
Ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec.
Podawać z zimnym jogurtem waniliowym lub twarożkiem.
Podawać na gorąco lub po przestudzeniu.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Chyba dzisiaj zrobię dzieciom.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !