Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 4 woreczki
rabarbar 1 kg
masło 150 g
cukier
cukier waniliowy
słodka śmietanka
cynamon
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z rabarbarem

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w plasterki i wsypać na patelnię, dodać 50g masła oraz cukier do smaku i smażyć, aż rabarbar zmięknie.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski.
Dodać pozostałe masło i mieszać, aż się rozpuści i połączy w ryżem.
Ryż osłodzić do smaku cukrem waniliowym.
Dodać cynamon, szczyptę soli oraz odrobinę śmietanki.
Do przyprawionego ryżu dodać usmażony rabarbar.
Wymieszać dokładnie.
Ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec.
Podawać z zimnym jogurtem waniliowym lub twarożkiem.
Podawać na gorąco lub po przestudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 16.05.2012 15:20
Chyba dzisiaj zrobię dzieciom.
Habibi 13.05.2012 13:04
Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak