Sposób przygotowania

3 dojrzałe awokado obieramy, wyjmujemy pestki i przekładamy do miksera. Z 1/2 chili wyjmujemy pestki i również wrzucamy do miksera. Dodajemy 1 łyżkę soku z limetki, 2 obrane ząbki czosnku i 1 łyżeczkę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy 150 ml kwaśnej śmietany. Całość mieszamy. Sos doskonale smakuje z bagietkami lub innym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    na pewno smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    uwielbiam awokado :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    uwielbiam awokado :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszności :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pewnie będzie smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ale świetny sosik,chętnie bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajny sos :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !