Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 300 ml wody, 1 łyżeczkę soku z cytryny, wsypujemy 4 łyżki mąki kukurydzianej. Laskę wanilii tłuczemy ze 120 g cukru i również dodajemy do garnka. Całość zagotowujemy, cały czas mieszając, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pojedynczo 3 żółtka. Gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu, po czym garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Taki krem możemy użyć jako nadzienie do ciasta, które będziemy później piec. Wystarczy wówczas wymieszać taki krem waniliowy z ubitą śmietaną kremówką (100 ml).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    musi być smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    brzmi swietnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam waniliowe smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    waniliowy musi być smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    przepis do różnorodnego zastosowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    na pewno bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    jaki dobry krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !