Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko sojowe 1/2 szklanki
olej 2 łyżeczki
posiekany czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka
cebula 1 siekana
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez z ryżu

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (a nawet trochę dłużej) i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie ryż miksujemy na jednolitą masę, dodając 1/2 szklanki mleka sojowego, 2 łyżeczki oleju, łyżeczkę posiekanej cebuli i 1 ząbek posiekanego czosnku. Gdy wszystko dokładnie zmiksujemy na gładką masę, wolno dodajemy przez cały czas mieszając 1 łyżeczkę soku z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 11.01.2014 13:23
bardzo mi się podoba
mysza75 27.12.2013 12:05
fajny pomysł
Ada-Gaba 20.09.2013 12:57
ciekawy przepis
misia53 23.05.2013 17:29
bardzo ciekawy przepis
Ela15 15.10.2012 20:03
ciekawy przepis
gosia1988 31.08.2012 21:08
ciekawy przepis
Ewelina38 23.08.2012 21:21
ciekawy pomysł, jeszcze się z takim nie spotkałam
fictor123 10.07.2012 09:30
extra pomysł
paula99926 28.06.2012 18:35
brzmi ciekawie
Maniek2 12.06.2012 08:44
super
artur7 20.05.2012 09:19
fajny pomysł
parysek10 13.05.2012 13:06
czegoś takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak