Sposób przygotowania

Zielony groszek myjemy, gotujemy (z odrobiną cukru i soku z cytryny dla zachowania ładnego koloru) i odstawiamy. Podgrzewamy 1/3 szklanki oleju i wsypujemy 1 łyżkę mąki, mieszamy. Następnie krótko prażymy na małym ogniu, dolewamy 1/2 szklanki wody i całość gotujemy około 3 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 1/2 szklanki ugotowanego groszku, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny i sól. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy majonez
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy majonez
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ciekawa propozycja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy sie z tym nie spotkałam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo ciekawy,na pewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    musi byc dobry taki majonez

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !