Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagiatelle z salsą paprykową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 200 g
filet z indyka 100 g
pieczarki 10 szt
salsa paprykowa 3 łyżki
sól
tymianek
ser pleśniowy typu gorgonzola 200 g
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: tagiatelle z salsą paprykową

Na patelni rozprowadzamy oliwę , boczek kroimy i podsmażamy , dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki i tymianek , gdy zmiękną dodajemy fileta pokrojonego w cieniutkie paseczki ,dodajemy salsę i na sam koniec ser tak by się rozpuścił i sprawił naszemu daniu fajną konsystencję , teraz ewentulanie sól, bo ser i boczek jest słony trzeba uważać by nie przesadzić .Podejemy z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 18.05.2012 19:45
ja mam akurat z monini ;0
lolajna7 16.05.2012 20:06
Hmmmmmmm muszę wypróbować :) a z jakiej firmy ta salsa?
Anna133 15.05.2012 10:47
dostałam ją w prezencie i ejst świetna nadaje sie do wielu dań , smak nie powtarzalny
lolajna7 14.05.2012 21:33
Salasa paprykowa do takiego dania , nie samowite połączenie , jestem ciekawa smaku
parysek10 13.05.2012 13:12
wspaniałe danie
Rafał10 13.05.2012 12:44
uwielbiam !
EWI 13.05.2012 12:11
mniam
gosia47-47 13.05.2012 11:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak