Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z twarogiem i bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 400 g
rodzynki 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
płatki owsiane 1 łyżka
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon 1 łyżeczka
orzechy 1 łyżka
twaróg 500 (półtłusty)
śmietana 4 łyżki
pestki dyni 1 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z twarogiem i bakaliami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietaną (lub jogurtem greckim, bałkańskim), rodzynkami, płatkami migdałowymi, orzechami, płatkami owsianymi i pestkami dyni. Ugotowany makaron wykładamy na talerze a na wierzch kładziemy kilka łyżek twarogu z bakaliami. Całość oprószamy cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.07.2013 14:25
szybki i smaczny obiad
cooleczka 05.11.2012 19:36
smaczny
Ewelina38 09.10.2012 21:58
makaron z twarożkiem bardzo lubię ale z takimi dodatkami jeszcze nie próbowałam
Aleksandraa 12.08.2012 09:55
:) lubię makarony na słodko super
Anna152 08.07.2012 12:16
super
Anna152 08.07.2012 12:16
super
Gabriela8 26.06.2012 21:21
mój kochany obiadek
Maniek2 21.06.2012 08:29
ciekawe
paula99926 11.06.2012 21:59
brzmi apetytcznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak