Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegańskie ciasteczka zbożowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 1 fiiżanka
płatki owsiane 1 filiżanka
siemię lniane 2 łyżki
miód 3-4 łyżki
banan 1 średni
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
woda 0,5 filiżanki
bakalie
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: wegańskie ciasteczka zbożowe

Zaczynamy od zmielenia siemienia lnianego i zalania do bardzo ciepłą wodą. Odstawiamy na chwilę. Siekamy bakalie, banana rozgniatamy widelcem lub miksujemy.
Tak samo, jak w przypadku muffinów wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą.

Wykładamy na blachę łyżką, lekko spłaszczając wierzch. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160 stopni (termoobieg) - przeważnie jest to ok 10-12 minut. Studzimy na kratce. Świetne śniadanie lub przekąska do pracy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 13.05.2012 13:18
wspaniałe
EWI 13.05.2012 12:14
super
suzana 13.05.2012 11:00
lubię takie
treonina 13.05.2012 10:53
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak