Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam ! ♥
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    ...a ten serek....to rozkosz dla podniebienia!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    robię podobne, ale nie wiedziałam, że nosi taką nazwę:):)Wyglądają mega apetycznie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !