Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcar

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1 plaster
ser żółty 3 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do potraw 1 szczypta
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcar

Schab opłukać, osuszyć, rozbić na cienkiego kotleta z obu stron. Najlepiej na schab położyć folie spożywczą i przez nią klepać - nie będzie pryskało po kuchni. Przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Na środek mięsa ułożyć ser - przecięłam na trzy paski sklejone ze sobą plasterki sera. Teraz można to zwinąć jak roladę lub kotleta "złamać" na połowę i takiego panierować. Jajko rozkłócić. Schab panierować - wkładamy do bułki tartej - jajka - ponownie do bułki tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 21.05.2012 13:24
robię podobne, ale nie wiedziałam, że nosi taką nazwę:):)Wyglądają mega apetycznie;)
caralajna 16.05.2012 08:35
świetne
cris04 14.05.2012 21:57
...a ten serek....to rozkosz dla podniebienia!
Pietruszka 13.05.2012 13:45
Mniam :)
Rafał10 13.05.2012 11:25
uwielbiam ! ♥

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak