Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukwiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukwia 1 kg
ziemniaki 5 szt
marchewka 1 szt
pietruszka
seler
por
Kucharek przyprawa uniwersalna
mieso rosołowe
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukwiowa

Mięso myjemy wkładamy do garnka i robimy wywar, dodajemy Przyprawę uniwersalną Kucharek. Ziemniaki i brukiew myjemy obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Seler, marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do zupy, pora kroimy w księżyce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Na koniec robimy zasmażkę i zasmażamy naszą zupkę, można dodać majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.01.2014 08:27
ciekawy pomysl na zupke
Łukasz15 10.11.2012 12:22
Super
Wacław 11.10.2012 08:40
na pewno smaczna !
RenataZ-et 16.09.2012 20:07
Jeszcze nigdy nie jadłam:)
Wafelek2601 03.06.2012 08:57
smaczna i pożywna
Monika78 13.05.2012 08:59
przyznam sie, ze nie jadlam zupy brukwiowej i chetnie bym ja sprobowala...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak