Sposób przygotowania

Mięso myjemy wkładamy do garnka i robimy wywar, dodajemy Przyprawę uniwersalną Kucharek. Ziemniaki i brukiew myjemy obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Seler, marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce dodajemy do zupy, pora kroimy w księżyce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw. Na koniec robimy zasmażkę i zasmażamy naszą zupkę, można dodać majeranek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    przyznam sie, ze nie jadlam zupy brukwiowej i chetnie bym ja sprobowala...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna i pożywna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jeszcze nigdy nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawy pomysl na zupke

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !