Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem śliwkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Przepis i sposób przygotowania na: dżem śliwkowy

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 18.04.2011 20:30
pyszny
kuklik 18.04.2011 20:30
pyszny
traktorek 02.03.2011 16:19
pyszności
wiola28a 19.02.2011 18:21
pycha
magical66 16.02.2011 17:11
pycha
daria899 10.02.2011 15:21
pyszny
ilka_86 01.02.2011 17:23
uwielbiam:)
monika154 26.11.2010 16:33
fajny przepis
Baska Kaska 07.11.2010 09:44
pycha
misia53 18.10.2010 21:25
Co roku robie powidła , w zimie mam do ciasta.
Beata77 12.10.2010 22:15
ale fajny przepis
annamariakowalczyk3 05.10.2010 08:47
mniam
Magda60 04.10.2010 15:26
pyszny
edyta44 27.09.2010 18:04
na pewno dobry
edyta44 27.09.2010 18:04
na pewno dobry
jolajka 19.09.2010 10:33
ja gotuje je przez kilka dni, są gęste i przepyszne
Maryś1 17.09.2010 20:10
super
annamariakowalczyk3 17.09.2010 16:49
pysznie..
anja3107 17.09.2010 12:29
bardzo lubię
marenka 04.09.2010 17:56
smaczne
aga130982 19.08.2010 08:34
też taki robię
patelka 30.07.2010 10:35
mniam
gacopierz23 24.07.2010 20:39
lubię dżem ale uwielbiam również powidła śliwkowe
aginaa 10.07.2010 18:39
spoko
Katarzyna/kate1980 08.07.2010 12:26
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak