Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jabłkowo-bananowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
mleko 1 szkl.
sól 1 szczypta
jajko 1 szt.
jabłko 0,5 szt.
banan 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jabłkowo-bananowe

Kroki postępowania

1
Mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli zmiksować do uzyskania jednolitej lejącej masy.
Krok 1 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
2
Banan obrać ze skórki, pokroić w drobne ćwiartki i dodać do masy.
Krok 2 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
3
Jabłko obrać ze skórki, pokroić w drobne ćwiartki i dodać do masy.
Krok 3 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
4
Smażyć na oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Krok 4 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto
5
Usmażone racuchy położyć na ręczniku papierowym by wchłonął się olej. Posypać cukrem pudrem, smacznego.
Krok 5 - Racuchy jabłkowo-bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 03.02.2013 22:24
ślinka cieknie
PaniMISIOWA 13.12.2012 20:51
smaczne
smakowita 19.09.2012 08:52
pyszności
EWI 13.05.2012 10:21
pycha!
agnieszka137 12.05.2012 23:29
smaczne racuszki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak