Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 40 dag
cebula 2 sztuka
ziemniaki 80 dag
mięta 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1 sztuka
mąka 70 dag
żółtko jajek 2 sztuka
sól szczypta
oliwa 2 łyzeczki
woda do ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi

Kroki postępowania

1
Ser biały przekręcamy przez maszynkę, ziemniaki gotujemy, także przeciskamy pzrez maszynkę. Wszytsko mieszamy. Dodajemy posiekaną miętę i cebulę zeszkloną na tłusczu, pokrojoną w kostkę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

40 dag biały ser,
1 sztuka cebula,
80 dag ziemniaki,
1,5 szklaneczki mięta,
do smaku Sól,
do smaku pieprz
Krok 1 - Pierogi foto
2
Mąke pzresiewamy, dodajemy sól, żótko, oliwę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowywujemy na cieniutka,
Krok 2 - Pierogi foto
3
wykrawamy kólka szklanką
Krok 3 - Pierogi foto
4
wykładamy farsz na kołka, sklejamy boki. Gotujemy we wrzacej wodzie, posolonej z odrobiną oleju. Po wrzuceniu mieszamy . Wyciągamy na talerzyk. podajemy ze śmietaną
Krok 4 - Pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 31.07.2012 21:10
super pyszne pierogi
Dorota37 17.05.2012 08:10
domowe pierogi lubię ale jest z nimi trochę pracy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak