Sposób przygotowania

Do wywaru drobiowego dodać dowolnie rozdrobnioną włoszczyznę, obrane ziemniaki pokrojone w kostkę oraz jarzynkę.
Gotować do miękkości jarzyn.
Oczyścić i opłukać botwinkę i szczaw - pokroić osobno.
Do zupy dodać botwinkę, gotować kilka minut, po czym wlać pomidory z puszki.
Podgotować 10 minut i dodać pokrojony szczaw.
Kiedy się podgotuje doprawić zupę wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Można zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej książki kucharskiej :) *** Zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna zupa ,fajny pomysł ze szczawiem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !