Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z ryżem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 1/2 puszka
marchewka 1/2 kg
masło 1/4 kostki
sól
pieprz
olej
cukier 1 łyzka
warzywa 2 woreczki
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z ryżem i warzywami

Halibuta rozmrażamy jeśli jest mrożony i oprószamy przyprawą do ryb,solą i pieprzem.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim rybę.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Marchewkę obieramy,kroimy na małe kawałki i gotujemy do miękkości.przekładamy do innego naczynia i dodajemy osączony groszek,łyżkę soli,cukru oraz masło.Na końcu dodajemy ryż z warzywami i kawałki halibuta.Przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak