Sposób przygotowania

Całe jajka ubijamy z szklanką cukru aż masa będzie biała dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia .Mieszamy łyżka i pieczemy biszkopt.
Masa pomarańczowa- Zagotowujemy 3 szklanki soku z pomarańczy z 1/;2 szklanki cukru .W jednej szklance rozmieszamy budynie .Wlewamy budynie na gotujacy się sok .Mieszamy zagotowujemy odstawiamy . Zimny budyń miksujemy z kasią .Chłodzimy Wykładamy na biszkopt. Biała masa-ubijamy śmietanę z cukrem dodajemy rozpuszczona zelatynę ubijamy.Wykładamy na pomarańczową masę. Ciasta moczymy w soku pomarańczowym układamy na masie jeden przy drugim . Robimy polewę czekoladową . W garneczku zagotowujemy mleko ok 3 łyzki i dodajemy pokruszona czekoladę mieszamy i polewamy ciastka . Chłodzimy

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super ciacho muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjnie się prezentuje;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Fajne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    wygląda apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    super apetyczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pyszniutkie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    genialne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    cudowne masz te ciacha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !