Sposób przygotowania

Ugotować mocny wywar z kurczaka , warzyw, liści laurowych, ziela angielskiego, gotować ok 1 godz Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić . rosół zostawić , doprawić maggi , pieprzem mielonym , W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę , a potem rozpuścić ją w gorącym rosole . Kurczaka obrać . Mięso drobno pokroić . Do filiżanek układać na dno pokrojoną w plasterki marchewką , usiekana zieloną pietruszkę , mięso seler pietruszkę cebulę . Zalać rosołem z żelatyną . Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    bardzo lubię galaretkę z drobiu
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przed zalaniem dobrze jest wywar sklarować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    bardzo dobra galaretka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patryk6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patryk6

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    dla mnie rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    uwielbiam
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    smakowita, zlituj się, to coś mętne jest dla Ciebie rewelacją?!Przecież umiesz dobrze gotować!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !