Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nutella śliwkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2,5 kg
cukier 1 kg
kakao (z wiatrakami może być z Bierdonki) 200g
cukier waniliwy 2x 16g

Przepis i sposób przygotowania na: Nutella śliwkowa

Śliwki bez pestek przekręcić przez maszynkę do mięsa i smażyć w dużym garnku dwie godziny razem z cukrem.
Śliwki powinny sporo odparować.
Do śliwek dodajemy cukry waniliowe i kakao.
Chwile jeszcze smażyć i gorące kłaść do wcześniej umytych i wyparzonych słoików.
Słoiki po zakręceniu stawiać do góry dnem.
Po ostudzeniu mamy fantastyczną nutelle śliwkową do naleśników czy wypieków :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.09.2010 16:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak