Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce jarzynówce. Odsączamy je z wody.Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Seler obieramy i również ścieramy na tarce. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy jajko, mąkę, przyprawy: majeranek, kucharek i pieprz. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką formujemy niewielkie placki. Smażymy je z obu stron kilka minut w zależności od grubości na złoty kolor. Spożywamy je ze śmietaną kwaśną. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam placuszki pod każdą postacią :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malcik111

    bardzo fajna propozycja
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo dobry jarski obiad
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smakowitości!
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    to moje ulubione placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !