Sposób przygotowania

Do miski dajemy mąkę ,jajka ,mleko ,wodę , jeden cukier waniliowy i olej , wszystko miksujemy. Rozgrzaną patelnie smarujemy słoniną i smażymy cienkie placki na złocisty kolor. Nadzienie: Ser wrzucam do meleksa i miksuję na puszystą masę dodając 2 żółtka olejek pomarańczowy jeden cukier waniliowy,i zwykły cukier do smaku według uznania. Na usmażone naleśniki daję warstwę sera na ser dżem jabłkowy składam w trójkąt.Polewam zmiksowaną wcześniej śmietaną z cukrem i cukrem waniliowym. śmietanę posypuję cynamonem do smaku i na to daję łyżeczkę dżemu truskawkowego własnej roboty. Naprawdę pyszne POLECAM SMACZNEGO P.S. Może to być jako śniadanie, obiad, deser a nawet kolacja

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    świetny przepis;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Pyszny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !