Sposób przygotowania

Śliwki myjemy , i osuszamy . Przekrawamy na pół i usuwamy pestki .Wsypujemy do garnka , podlewamy szklanką wody i gotujemy około 3 - 4 godzin , na bardzo małym ogniu . Gdy śliwki będą już rozgotowane , wsypujemy cukier i cynamon . Gotujemy jeszcze chwilkę . Gorące jeszcze powidła wlewamy do słoiczków zakręcamy i owijamy w kocyk zostawiamy do wystygnięcia , przenosimy do suchego chłodnego miejsca .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam...:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam powidła śliwkowe a z cynamonem jeszcze nie jadłam ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Przepyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !