Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza Espana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
szczypta soli
szynka gotowana 5 plasterków
pieczarki
papryka czerwona
kukurydza w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Espana

Drożdże wymieszać z łyżką ciepłej wody i odstawić w ciepłe miejsce , po 10 minutach dodajemy mąkę i sól oraz wodę to wszystko dokładnie wymieszać , ciasto nie może być za rzadkie , robimy pizzę , ale nie naleśniki, odstawiamy w ciepłe miejsce gdy już nam wyrośnie to wałkujemy i formujemy placek o odpowiadającej nam grubości , osobiście polecam cieńszy , blaszkę cienko smarujemy olejem i układamy na niej placek zagniatamy rogi i układamy kolejno składniki szynkę , pieczarki cieniutko pokrojone w plasterki , kukurydzę , i paprykę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 st na 15 minut .Zapomniałam o bazylii .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 16.02.2013 17:35
wygląda apetycznie
Kaja35 28.08.2012 10:10
superowo wyszła
chelsi 19.08.2012 23:06
uwielbiam wieloskładnikowe pizze
Andysz 16.05.2012 09:27
pyszności;)
aginaa 12.05.2012 21:26
smaczna
Betka 12.05.2012 14:32
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak