Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowe wiśienki

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 2 sztuki
woda 1 szklakna
kolki z drzewa iglastego do wisienek
cukier kryształ do obtoczenia wisienek
cukier puder 2,5-3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowe wiśienki

Zrobienie wisienek jest łatwe. Galaretki sporządzamy tak jak w opisie na opakowaniu i odstawiamy w chłodne miejsce. Cukier puder zaś musimy ucierać, i dodawac do niego tężejąca już wiśniową galaretkę. TAk po łyżeczce dodajem. Powstała mase odstawiamy w chłodnej miejsce. jeżelu chodzi o kolki z drzewa iglastego ( najlepiej z sosny) ale to już zalezy od nas, musmy sparzyć wrzątkiem. w MOMENCIE gdy nasza masa zacznie nam tężec formujemy z niej małe kuleczki (wisienki) taką wisienkę obtaczamy w cukrze krystalicznym i wbiajamy kolkę/i . Takie wisieńki odtawiamy do lodówki, ja je wykładam na papier do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 31.08.2012 15:17
fajne
Margo1 07.07.2012 16:36
ładne
Misiabe 21.05.2012 01:24
Fajny pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak