Sposób przygotowania

Żeberka obgotowac z zielem i liściem, następnie wrzucic opłukany i wymoczony szczaw, dodac kostkę rosołową i jeszcze chwilę gotowac. Zabielic śmietanką z dodatkiem pieprzu i majeranku. Doprawic do smaku kucharkiem, można podawac z jajkiem i z grzankami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota_31_

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Fajna!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale wypasiona, super zupeczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam szczawiową :) ja tez zbieram szczaw na łące, bo ten hodowlany to jednak nie to samo. zawsze robilam na normalnym bulionie - bede kiedys musiala sprobowac z zeberek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !