Sposób przygotowania

MAsło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy do niego masę krówkowa i gotujemy na małym ogniu, aż masa bdzie miała jednoitą, gładką konsystencję. Lekko wystudzamy, i następnie wsypujemy ryż. Wszytsko mieszamy, i ormujemy szyszki, kulki, kkwadraty jak kto woli, można np w papilotkach włożyć, co ułatwia sprawność pracy, w porównaniu z szyszkami. Szyszki wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy na kilka godzin do lodówki, owe szyszki są bardzo słodkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ekstra to wygląda :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    najgorzej uformowac szyszke hehe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    pięknie wygląda. Czy przygotowanie zajmuje dużo czasu? Tak na 15 osób?
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    może być niezłe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dużo czasu z pewnościa nie, bo szyybko się robi, tylko tzreba ilość zdecydowanie zwiększyć składników, tzn zalezy ile na 1 osobe by ich miało być, ale taką szyszką się szybko zasłodzić mozna, więc duzo się ich nie zje
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    to mój przysmak, chociaż sama nigdy nie robię... moja przyjaciółka zawsze robi jak mam do niej wpaść na babskie pogawędki przy szyszkach :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    piękny kształt
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pysznosci
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    perfekcyjne szyszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !