Sposób przygotowania

dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 5
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    podzielam powyższe opinie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię rożę
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    zawsze chciałam taki zrobić! muszę się wreszcie zmobilizować ;)
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    na pewno warto wypróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    klaudusia198888

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pewnie pyszne, ale jakie pracochłonne
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    pyszne, też zbieram a potem robię owoce róży :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    W sam raz na te mrozy...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !