Sposób przygotowania

Mięso mielone przekładamy do miseczki dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, przyprawę do mielonego mięsa i kucharek. wszystko łączymy ze sobą i formujemy małe kuleczki, obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoty kolor, gdy kuleczki będą gotowe przekładamy je do garnka z wodą w którym będziemy robić sos. Na maśle lub margarynie smażymy cebulkę na złoty kolor po czym dodajemy do niej pokrojone pieczarki. Całość gotujemy przez około 40 minut w zależności od tego jakie uformowaliśmy kulki mięsne, gdy będą ugotowane dodajemy śmietanę do zabielenia sosu i natkę pietruszki do smaku. W osobnym garnku gotujemy ziemniaki do których dodajemy sól do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Fajny obiadek;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    MMM ciekawy;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    super smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !