Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

goloneczki piwne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki wieprzowe 5 sztuk
piwo 300 ml
przyprawa do golonki Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: goloneczki piwne

Kroki postępowania

1
Golonki wrzucamy do garnka zalewamy je wodą tak żeby były przykryte dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. gotujemy około 1.5 godziny tak aby mięso dobrze odchodziło od kości.
Krok 1 - goloneczki piwne foto
2
Golonki wyjmujemy z garnka i dzielimy je na mniejsze części pozbywamy się kości.
Krok 2 - goloneczki piwne foto
3
Mięso posypujemy przyprawami do smaku według uznania. tak przygotowane układamy na blaszce w rękawie do pieczenia i wlewamy do nich piwo.
Krok 3 - goloneczki piwne foto
4
Pieczemy nasze golonki w 180 stopniach przez około 1 godzinę. Takie danie najlepiej nadaje się na grubszą imprezę.
Krok 4 - goloneczki piwne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.09.2013 20:29
smaczny obiad
Bernadeta1 05.05.2013 00:35
bardzo smaczna
annagebalska 10.10.2012 11:05
nigdy nie jadłam, muszę kiedyś spróbować
aga130982 10.10.2012 10:06
świetne
aga130982 10.10.2012 10:06
świetne
Bożena13 22.07.2012 16:14
super mięcho;)
Justyna28 14.07.2012 17:33
wygląda ekstra:)
Seba 16.05.2012 10:01
pycha
Andysz 13.05.2012 09:32
zapowiada się niezła uczta;))
Betka 12.05.2012 20:50
fajne;)
owocówka 12.05.2012 14:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak