Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien i pokroić w plasterki.
Dodać pomidory konserwowe, przyprawy i sok pomidorowy.
Dusić do miękkości pod przykryciem.
Kiedy wszystko się rozgotuje, odkryć pokrywkę i odparować.
Doprawić octem winnym.
Wszystko zmiksować lub przetrzeć przez sitko.
Gorący ketchup przelać do niewielkich słoiczków i zapasteryzować.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b> Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej książki kucharskiej :) *** Zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Już mi smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajna propozycja
  • -1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • -1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    bardzo intrygujący dodatek do ketchupu, na takie połączenie nie wpadłabym
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Akurat tutaj rabarbar nadaje ciekawego smaku, a także bardzo dobrze zakwasza, co pozwala na pominięcie octu spirytusowego, a ocet winny (użyłam jabłkowego) jest w niewielkiej ilości, tylko do smaku :) Spokojnie mogą jeść ten ketchup dzieci :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Acha, im cieńsze będą plasterki rabarbaru, tym mniej wyczuwalne będą jego włókna, więc wystarczy wówczas zmiksować całość i już przecierać nie trzeba :) Chyba, że pestki pomidorów przeszkadzają (w konserwowych są niemal niewyczuwalne), wtedy można same pomidory przetrzeć...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !