Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane a'la budyń

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 50 g
mleko 2/3 szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane a'la budyń

Ziemniaki obrać, umyć, podzielić na ćwiartki, zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować.
Odcedzić bardzo dokładnie i odparować chwilę na ogniu.
Dodać zimne masło, nieco pieprzu i mleko.
Wszystko zmiksować blenderem na puszysty krem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 24.03.2013 22:50
Wygląda rzeczywiście bardzo kremowo :)
chelsi 29.08.2012 15:53
uwielbiam takie maślane puree!
eagle 12.05.2012 17:59
Bardzo lubię tak przyrządzone ziemniaki.
mili_kati 12.05.2012 17:24
fajny pomysł
Habibi 12.05.2012 13:16
Zapraszam serdecznie do przejrzenia mojej książki kucharskiej :) *** Zapewne każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak