Sposób przygotowania

Przesiać mąkę. Drożdże rozmieszać z 1 łyżką maki, 1 łyżką cukru i kilkom łyżkami ciepłego mleka i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Jajo utrzeć z pozostałym cukrem, dodać do maki, wlać resztę ciepłego mleka, wyrośnięte drożdże i stopione masło. Ciasto starannie wymieszać i postawić w cieple do wyrośnięcia. Wyrośnięte rozwałkować na grubość 1/2 cm. Wykroić szklanką krążki, zlepiać po dwa, przekładając marmoladą i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podawać gorące, osypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !