Sposób przygotowania

Mięso mielone wkładamy do miski. Jabłka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Szczypiorek opłukany drobno siekamy. Mieszamy z mięsem. Dodajemy jajka, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy.Z utworzonej masy formujemy mięsne kulki i spłaszczamy je. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Każdy kotlecik obtaczamy w bułce tartej i smażymy na bardzo rozgrzanym oleju i na niewielkim ogniu. Kotlety smażymy z obu stron. Po wyjęciu z patelni lekko osuszamy kładąc np. na papier śniadaniowy. Rewelacyjnie smakują z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    wyglądają smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !