Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 25 dag
białko 6
cukier puder 7 łyżek
sok cytrynowy
herbatniki 10 dag
sok malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet malinowy

Białka ubić z cukrem na sztywna piane, doprawić do smaku sokiem cytrynowym. Na ogniotrwałym półmisku ułożyć herbatniki, a na nich uformować piramidki malin, przykryć je pianą. Piec w 160°C przez 20 - 25 minut. Gdy suflet wyrośnie a jego powierzchnia się zarumieni, natychmiast podawać z sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak