Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
woda 2 szklanki
cukier 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowa

Maliny przetrzeć przez gęste sito. Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić we wrzącej wodzie z cukrem, dodać miazgę malinową, dokładnie wymieszać. Zastudzić w lodówce, podawać z biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak